Αυστηρά μέτρα πρώτης γραμμής κατά της επιδημίας επιβάλλονται στη ΛΔ Κορέας

Πιονγιάνγκ, 13 Μάρτη (KCNA) - Τα εθνικά αντι-επιδημικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του COVID-19 έχουν ενταθεί ως συνέχεια του πνεύματος των αποφάσεων της διευρυμένης συνόδου του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας.

Η επιθεώρηση και η καραντίνα των εισαγωγών ενισχύονται.

Οι μονάδες επιθεώρησης και καραντίνας σε όλα τα επίπεδα της Πιονγκγιάνγκ και των τοπικών περιοχών διεξάγουν εμπεριστατωμένη επιθεώρηση και απολύμανση οχημάτων, πλοίων και εμπορευμάτων και αφήνουν τις εισαγωγές σε φυσική κατάσταση στενού κλεισίματος για 10 ημέρες πριν τις παραδώσουν στις σχετικές μονάδες σύμφωνα με την ορθή διαδικασία και τάξη.

Εν μέσω της αυστηρότερης εφαρμογής των εθνικών αντι-επιδημικών μέτρων, οι αλλοδαποί, οι επιστρέφοντες από το εξωτερικό, οι επαφές τους και το λοιπό προσωπικό που βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση βγαίνουν από την καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του Κεντρικού Κέντρου Καταπολέμησης της Επιδημίας.

Η ΛΔ Κορέας ενέτεινε ακόμη περισσότερο την καραντίνα και την ιατρική παρατήρηση των αλλοδαπών που εισέρχονται στη ΛΔ Κορέας και έχει βγάλει περισσότερους από 70 αλλοδαπούς χωρίς υποψία συμπτωμάτων από την καραντίνα.

Περισσότεροι από 990 άνθρωποι εξήλθαν από την καραντίνα στην επαρχία της Βόρειας Πιόνγαν και πάνω από 720 στην επαρχία της Νότιας Πιόνγαν.

Τα στελέχη του Κόμματος και τα όργανα εξουσίας και οι οργανώσεις των εργαζομένων και οι φορείς στον τομέα της δημόσιας υγείας και του αντι-επιδημικού ελέγχου σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ενισχύσει την υγειονομική υπηρεσία πληροφόρησης σχετικά με την παγκόσμια διάδοση του COVID-19 και λαμβάνονται μέτρα πρόληψης και θεραπείας μεταξύ του λαού ανθρώπων, έτσι ώστε να μην υπάρχει επανάπαυση από το γεγονός ότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα COVID-19 στη ΛΔ Κορέας. -0-

Σχόλια