Επιτρέπεται οι γυναίκες να κάνουν ποδήλατο στη ΛΔ Κορέας; [ΦΩΤΟ]


Ένας ακόμα μύθος κυκλοφορεί σε διάφορα ιστολόγια: "Στη ΛΔ Κορέας οι γυναίκες απαγορεύεται να κάνουν ποδήλατο"

Σε ένα από τα πιο εμετικά άρθρα με τίτλο "Ο πόλεμος της Βόρειας Κορέας ενάντια στις γυναίκες" (27.4.2015 -- Συγκρατήστε την ημερομηνία θα μας χρειαστεί παρακάτω) της Weekly Standard αναπαράγονται ΟΛΟΙ (μα όλοι!) οι μύθοι. Επειδή με τα κουρέματα έχουμε ήδη ασχοληθεί ας πιάσουμε το μύθο του ποδηλάτου.


Σε απάντηση σε αυτές τι σκηνές από ένα βιντεάκι που κυκλοφορεί στο YouTube (9 Μάρτη 2013)




Το CNBC (17.01.2013) και υπάρχουν και αντίστοιχα άρθρα στις 14.01.2013) μας "πληροφορεί" ότι οι γυναίκες δεν μπορούσαν να οδηγήσουν ποδήλατο μέχρι το 2012 αλλά μετά ψηφίστηκε νέος νόμος για να ξαναναιρεθεί το Γενάρη του 2013.

Από αλλού μαθαίνουμε ότι τα ποδήλατα επιτράπηκαν στις γυναίκες τον Αύγουστο του 2012. Με λίγα λόγια για 4 μήνες.



Αυτή φωτογραφία είναι από event που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβρη του 2012, Σχετικό βίντεο υπάρχει στο YouTube:


Και επειδή κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι η ΛΔ Κορέας ψήφισε νόμο, διοργάνωσε ποδηλατοδρομία και μετά ξανακατήργησε το νόμο(!!) ας δούμε και στιγμιότυπα από ένα ακόμα βιντέακι το οποίο ανέβηκε Γενάρη του 2016:





Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ποδηλατα στις γυναικες απαγορευονταν αρχικα με αποφαση του Κιμ Ιλ σουνγκ. Οι λογοι δεν ειναι γνωστοι. Ο Κιμ Τζονγκ Ιλ τα επετρεψε το 1993 για να τα απαγορεψει παλι το 1995. Οι λογοι παλι δεν ειναι γνωστοι αν κ κυκλοφορουν πολλο μυθοι. Παντως ακομα κ οταν απαγορευονταν ο νομος δεν.εφαρμοζοταν αυστηρα. Να προσθεσω επισης οτι η.απαγορευση ισχυε μονο στην Πιονγκγιανγκ. Ο Κιμ γιονγκ.ουν κατηργησε την απαγορευση μολις ανελαβε την.εξουσια το 2012. Το ειδα προσωπικα και μου το ειπαν και βορειοκορεατες. Αρχικα οι γυναικες στην ΠΓ απεφευγαν να τα χρησιμοποιουν απο συνηθεια λογω των προηγουμενων απαγορευεσεων αλλα σιγα σιγα αλλαξε κ αυτο. Γενικα αλλαζουν τα παντα κ γρηγορα πλεον στη χωρα και σιγουρα απο το 2014 που εφυγα εγω θα εχουν αλλαξει πολλα ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιβεβαιώνεις λοιπόν ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα θέμα απαγόρευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικα δεν υπαρχει απαγορευση ποδηλατων σημερα για κανεναν πουθενα στη Βορεια Κορεα. Δεν υπσρχει καμια αμφιβολια. Αλλα επαναλαμβανω οτι κ οταν ισχυε η αστυνομια δεν το επαιρνε κ τοσο ζεστα το θεμα να κυνηγαει τις γυναικες. Εκαναν καποια επιπληξη κ τελος.

      Διαγραφή
  4. Πέραν όσων σημαντικών ανέφερε η κ.Μεγαλούδη, υπάρχει υλικό στο διαδίκτυο το οποίο δείχνει γυναίκες μηχανοδηγούς στο μετρό και σε θέση οδηγών λεωφορείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω εχω δει γυναικα οδηγο λεωφορειου κ τραμ. Μεχρι να ανεβει ο Κιμ.Γιονγκ Ουν δεν εβλεπες γυναικες να.οδηγουν γενικως. Υπηρχε ενα ταμπου αλλα οχι απαγορευση δια νομου. Αλλαζουν οι νοοτροπιες πλεον και γενικα ο νεαρος Κιμ το παλευει πολυ να αλλαξει πραγματα εκει. Εγω πιστευω οτι και οι αναταραχες που εχει εσωκυβερνητικα οφειλονται στη συγκρουση του νεου που φερνει αυτος με το παλιο που υπηρχε

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου