Ανυπόστατοι ισχυρισμοί για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Το προηγούμενο διάστημα δημοσιεύτηκαν μια σειρά από ανυπόστατα δημοσιεύματα για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Θα εξετάσουμε δύο από αυτά που διακινήθηκαν και πιο πολύ.

1) Ο Κιμ σε κωματώδη κατάσταση

Αντιγράφουμε από το enikos.gr (25/4/2020):

Ιαπωνικό περιοδικό υποστηρίζει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κωματώδη κατάσταση μετά τη σοβαρή επέμβαση στην καρδιά στην οποία υπεβλήθη νωρίτερα μέσα στον μήνα. Το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Gendai υποστήριξε ότι ένας Κινέζος γιατρός εστάλη στη Βόρεια Κορέα ως μέλος αποστολής για να αναλάβει τον Κιμ. Σύμφωνα με το Reuters, μία καθυστέρηση στη διάρκεια της επέμβασης άφησε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, τα Μέσα της Βορείου Κορέας δεν αναφέρουν τα παραμικρά για την υγεία ή την κατάσταση του Κιμ παρά το διεθνές ενδιαφέρον και τα διεθνή ρεπορτάζ. O Κινέζος ειδικός είπε στο γιαπωνέζικο περιοδικό ότι ο Κιμ ένιωσε έναν πόνο στο στήθος και κατέρρευσε ενώ επισκεπτόταν την εξοχή στην αρχή του μήνα. Γιατρός που συνόδευε τον Κιμ του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφερε σε κοντινό νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε επέμβαση για τοποθέτηση στεντ, σύμφωνα με το "Shukan Gendai". (Πηγή)


Ας δούμε τι είδους περιοδικό είναι το Shukan Gendai με ένα εξώφυλλό του:




Πρόκειται για περιοδικό ποικίλης ύλης το οποίο το 2012 αντιμετώπισε προβλήματα με τις αρχές για το προκλητικό γυναικείο γυμνό στα εξώφυλλά του. (Πηγή:  "Tokyo police reprimand tabloids for carrying obscene photos of female genitalia"Japan Daily Press. 22 November 2012. Retrieved 26 April 2015.).


2) Ο "Βορειοκορεάτης αξιωματούχος":

Την είδηση τη βρήκαμε στα news247, Portagon, koutitispandoras, κ.α.

 Αντιγράφουμε από το news247.gr (1/5/2020):

Νέες διαστάσεις στη φημολογία για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ουν φέρνει η δήλωση ενός Βορειοκορεάτη αξιωματούχου που τον θέλει κατά 99% νεκρό. Πρόκειται για τον Τζι Σεόνγκ Χο, έναν αποστάτη της Βόρειας Κορέας και νυν εκλεγμένο νομοθέτη της Νότιας Κορέας, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και θέση αντιπροσώπευσης μικρού κόμματος μετά τις εκλογές της 15ης Απριλίου. Ο ίδιος, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap υποστήριξε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι νεκρός, προαναγγέλλοντας μάλιστα και ανακοινώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριαο. ADVERTISING Συγκεκριμένα, είπε: "Αναρωτιόμουν πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση. Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι 99%. Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής". (Πηγή)


Αρχικά να παρατηρήσουμε ότι ο Τζι Σεόνγκ Χο μένει στη ΝΟΤΙΑ Κορέα από το 2006 και συμμετέχει ενεργά σε αντικορεάτικες δράσεις για πάνω από μια δεκαετία. Επίσης, είναι πολιτευτής με κόμμα της Νότια Κορέα. Επομένως, η σύνδεσή του με τη ΛΔ Κορέας είναι μηδενική ή ανύπαρκτη.

Για το πόσο οι αποστάτες αποτελούν αξιόπιστες πηγές έχουμε ξαναγράψει με αφορμή την περίπτωση της Yeonmi Park. ("celebrity defector").


Όπως και να έχει οι ιστορίες που παρουσιάστηκαν δεν έχουν καμία βάση. Όλο αυτό το διάστημα ο Ανώτατης Ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλασσε επιστολές με άλλους ηγέτες, έγραφε άρθρα και φτάσαμε τελικά και στην εντυπωσιακή δημόσια εμφάνισή του ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τα εγκαίνια του Εργοστασίου Λιπασμάτων.


Σχόλια