Ιστορική συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν - Ντόναλντ Τραμπ στο Πανμουτζόμ

Πιονγιάνγκ, 1 Ιουλίου (KCNA) - ο Κιμ Γιονγκ Ουν, πρόεδρος του Κομμουνιστικού Εργταών της Κορέας, πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και ανώτατος διοικητής των ένοπλων δυνάμεων της ΛΔΚ, πραγματοποίησε ιστορική συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ στο Πανμουτζόμ την Κυριακή το απόγευμα, μετά από πρόταση του Τραμπ.

Ο Ανώτατος ηγέτης του Κόμματος, του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δέχθηκε την πρόταση του Προέδρου Τραμπ για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων Κιμ Γιονγκ Ουν στη Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη νότια Κορέα στις 29-30 Ιουνίου και πήγε στο νότιο πλευρικό τμήμα του Πανμουτζόμ για να έχει μια μη προγραμματισμένη συνάντηση μαζί του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βγήκε έξω από το Pavilion Phanmun το απόγευμα της Κυριακής και είχε μια ιστορική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν την οριοθέτηση στο Πανμουτζόμ εν μέσω της παγκόσμιας προσοχής.

Σε 66 χρόνια από τη Συμφωνία Αφοπλισμού το 1953 συνέβη μια τέτοια εκπληκτική εκδήλωση των κορυφαίων ηγετών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και των ΗΠΑ που ανταλλάσσουν ιστορικές χειραψίες στο Πανμουτζόμ, τόπο που είναι γνωστός ως το σύμβολο της διαίρεσης.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξε συγχαρητήρια με το Τραμπ για να τον συναντήσει μετά από περίπου 120 μέρες και τον οδήγησε προς το βόρειο τμήμα του Panmunjom.

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν λίγο πριν από το Pavilion Phanmun στο βόρειο τμήμα του Panmunjom, όπου κράτησαν και πάλι τα χέρια τους, αφήνοντας την ιστορική στιγμή του αμερικανικού προέδρου που πάτησε το πόδι του στο έδαφος της ΛΔΚ σε όλη τη γραμμή στρατιωτικής οριοθέτησης για την πρώτη στην ιστορία.

Επικεφαλής για το "Σπίτι της Ελευθερίας" στο νότιο τμήμα του Panmunjom, τον τόπο των συνομιλιών, ανταλλάσσοντας μια ευχάριστη συνομιλία.

Πρόεδρος Moon Jae Στο χαιρετισμό Kim Jong Un έξω από το Σώμα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανταλλάσσει ζεστά χαιρετισμούς με το Moon Jae In.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις μεταξύ των κορυφαίων ηγετών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και των Η.Π.Α.

Εξήγησαν θέματα μείωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, τερματισμού των άθλιων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και της δραματικής στροφής, καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενδιαφέροντος που αποτελούσαν εμπόδιο στην επίλυση αυτών των ζητημάτων και εξέφρασαν πλήρη κατανόηση και συμπάθεια.

Οι κορυφαίοι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν να διατηρήσουν στενές επαφές και στο μέλλον και να επαναλάβουν και να προωθήσουν παραγωγικούς διαλόγους για να σημειώσουν νέα πρόοδο στην αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και στις διμερείς σχέσεις.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι οι καλές προσωπικές σχέσεις με τον Πρόεδρο Trump κατέστησαν εφικτή μια τέτοια δραματική συνάντηση με μια ειδοποίηση μιας ημέρας, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις θα συνεχίσουν να παράγουν καλά αποτελέσματα απρόβλεπτα από τους άλλους και θα λειτουργούν ως μια μυστηριώδης δύναμη για να ξεπεράσουν πολλαπλές δυσκολίες και εμπόδια στο μέλλον.

Στις συνομιλίες με την πλευρά της ΛΔΚ συμμετείχε ο Ri Yong Ho, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κορέας, μέλος της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και υπουργός Εξωτερικών, και από την αντίθετη πλευρά του αμερικανικού κράτους Γραμματέας Mike Pompeo.

Οι κορυφαίοι ηγέτες των δύο χωρών εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών.

Μετά τις συνομιλίες ο Kim Jong Un αντάλλαξε αποσπασματικά λόγια με το Τραμπ.

Ο Τραμπ και ο Μοον είδαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν μακριά μέχρι τη γραμμή οριοθέτησης στο Panmunjom. -0-

Σχόλια