Rodong Sinmun: Θα εκλάβουμε το θαλάσσιο εμπάργκο ως κήρυξη πολέμου

Πιονγιάνγκ, 10 Δεκέμβρη (KCNA) - Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τίλερσον, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου McMaster, η Πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Χάλεϊ και οι σκληροπυρηνικές αντι-ΛΔΚ δυνάμεις στο Κογκρέσο ουρλιάζουν για επιβολή θαλάσσιου αποκλεισμού στη ΛΔ Κορέας. Και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιδιώκει να τροποποιήσει αυτές τις φράσεις ως «συγκατάθεση των κρατών του ΟΗΕ» και «εύλογους λόγους» στο «ψήφισμα κυρώσεων» 2375 του ΟΗΕ σε «χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα» σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί νομική δικαιολόγηση του θαλάσσιου αποκλεισμού.

Σχολιάζοντας αυτό, η Rodong Sinmun της Κυριακής γράφει:

Το σενάριο των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το θαλάσσιο αποκλεισμό της ΛΔΚ δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτό, καθώς αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειάς της.

Δεν είναι ικανοποιημένοι με το να πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες ασκήσεις πυρηνικού πολέμου στη θάλασσα και στον αέρα και με το να μεταφέρουν τεράστια στρατηγικά μέσα κοντά στην κορεατική χερσόνησο, οι Η.Π.Α. μιλούν τώρα για θαλάσσιο αποκλεισμό της ΛΔΚ. Πρόκειται για μια απίστευτη πρόκληση που ωθεί την κατάσταση σε μια «ανεξέλεγκτη καταστροφή» και το χείλος του πολέμου.

Η κατάσταση αποδεικνύει με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ είναι απλώς ο τρισκατάρατος εγκληματίας για την επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και την καταστροφή της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας και ότι η φατρεία του Τραμπ αξίζει την παγκόσμια κριτική για τις κυρώσεις που προσπαθούν να καταπνίξουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ένα χυδαίο έγκλημα.

Η ΛΔΚ θα αντιμετωπίσει το έργο των Η.Π.Α. και των ναυτικών δυνάμεών της για το αποκλεισμό της θάλασσας ως απαράδεκτη παραβίαση της ιεράς κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας και ως μια άλλη ανοικτή κήρυξη πολέμου και δεν θα παραμείνει παθητικός θεατής.

Οι εχθρικές δυνάμεις πρέπει να λάβουν υπόψη ότι, αν επιδείξουν το παραμικρό σημάδι της εφαρμογής του σχεδίου αποκλεισμού, η ΛΔΚ θα προβεί αμέσως σε ανελέητο αντίμετρο. -0-

Σχόλια