Ο θαλάσσιος αποκλεισμός είναι πράξη πολέμου

Πιονγιάνγκ, 8 Δεκέμβρη (KCNA) - Οι ΗΠΑ καταβάλλουν απελπισμένες προσπάθειές να εφαρμόσουν θαλάσσιο αποκλεισμό κατά της ΛΔ Κορέας.

Σε μια προσπάθεια να κατασκευάσουν το νόμιμο έδαφος για θαλάσσιο αποκλεισμό, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιδιώκει σήμερα να τροποποιήσει τις φράσεις αυτές ως «συγκατάθεση των κρατών του ΟΗΕ» και «εύλογους λόγους» στο «ψήφισμα κυρώσεων» 2375 του ΟΗΕ σε «χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα» υποστηρίζοντας ότι «η συνεχής καταγραφή είναι η κατάσταση κατά την οποία η βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί περιορισμένα σκάφη για παράνομες δραστηριότητες με χρήσιμες μεθόδους».

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου McMaster και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump και άλλα στοιχεία της σκληρής γραμμής του Κογκρέσου των ΗΠΑ ζητούν να πραγματοποιηθεί θαλάσσιος αποκλεισμός της ΛΔ Κορέας.

Οι κινήσεις των ΗΠΑ για το θαλάσσιο αποκλεισμό δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ανεκτές δεδομένου ότι συνιστούν παράλογη παραβίαση της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας ενός ανεξάρτητου κράτους.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να λάβουν ανοιχτά το μέτρο του θαλάσσιου αποκλεισμού από τη ΛΔ Κορέας και να στραγγαλίσουν την οικονομία της σε καιρό ειρήνης. Αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου του για την κλιμάκωση του πολιτικού και οικονομικού αποκλεισμού κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας που κράτησε εδώ και δεκαετίες.

Κατά το παρελθόν, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν συλλογική εκστρατεία κυρώσεων και αποκλεισμού, όπως αποδεικνύεται από τη χειραγώγηση και την εφαρμογή της «πρωτοβουλίας για την ασφάλεια διάδοσης» και της «περιφερειακής πρωτοβουλίας για την ασφάλεια στη θάλασσα» που στοχεύουν στο θαλάσσιο αποκλεισμό, μαγειρεύοντας όλα τα γελοία σχέδια, κλιμακώνοντας έτσι τον βαθμό οικονομικής πίεση στη ΛΔΚ.

Υπό το πρόσχημα του ελέγχου της «διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής», οι Η.Π.Α. χρησιμοποίησαν τη διεθνή ναυτική άσκηση για να αποκλείσουν τη ΛΔΚ από θαλάσσις.

Η αμερικανική διοίκηση του Ειρηνικού έχει προετοιμάσει τη λειτουργία του θαλάσσιου αποκλεισμού από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και τον περασμένο μήνα μεταβίβασε στη νοτιοκορεατική μαριονέτα το πρόγραμμα δράσης της, με το οποίο διέταξε το ναυτικό να διεξαχθεί στο ανοικτό πέλαγος την Ανατολική και Νότια Θάλασσα της Κορέας, την Ναυτική Αυτοάμυνα της Ιαπωνίας για να αναλάβει τα απομακρυσμένα ύδατα της Ανατολικής Θάλασσας και του αμερικανικού ναυτικού να αναλάβει τα ύδατα νότια του νησιού Jeju.

Η Συνθήκη του Λονδίνου ορίζει τον ορισμό της εισβολής και το ψήφισμα 3314 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ότι οι κυρώσεις τύπου αποκλεισμού κατά ενός κυρίαρχου κράτους σε καιρό ειρήνης καθίστανται πράξη εισβολής, παράνομη πράξη.

Τώρα οι Η.Π.Α. διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό της θάλασσας, δεν είναι ικανοποιημένοι με την πραγματοποίηση των μεγαλύτερων ασκήσεων πυρηνικού πολέμου εναντίον της ΛΔ Κορέας στη θάλασσα και στον αέρα μετά την αποστολή των στρατηγικών πόρων στην κορεατική χερσόνησο. Πρόκειται για μια φοβερής εγκληματικής πράξης πολέμου για την ώθηση της κατάστασης σε μια «ανεξέλεγκτη» καταστροφική φάση και σε μια φάση επαφής με έναν πόλεμο.

Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ από τη ΛΔΚ άρχισε εδώ και πολύ καιρό και οι άνθρωποι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δεν θα βρεθούν ποτέ από αυτό.

Οι κινήσεις για θαλάσσιο αποκλεισμό της ΛΔ Κορέας ισοδυναμούν με πράξεις πολέμου.

Η ομάδα του Τραμπ θα πρέπει να έχει κατά νου ότι θα έπρεπε να δείξει ακόμη και την παραμικρή κίνηση για να θέσει σε εφαρμογή την απόπειρα του αποκλεισμού της θάλασσας, θα ακολουθήσει μια άμεση και ανελέητη αντίδραση για την αυτοάμυνα από τη ΛΔ Κορέας.

Οι Η.Π.Α. και οι υποτακτικοί τους θα πρέπει να σκεφθούν τις καταστροφικές συνέπειες που συνεπάγονται οι κινήσεις των θαλάσσιων αποκλεισμών τους και να σταματήσουν αυτή την απερίσκεπτη πράξη.

Συντάχθηκε από τον Jong Hyon -0-

Σχόλια