Χαιρετιστήριο μήνυμα του Κιμ Γιονγκ Ναμ στον πρόεδρο της Παλαιστίνης

Πιονγιάνγκ, 29 Νοέμβρη (KCNA) - O Kim Yong Nam, μέλος του Προεδρείου του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών Κορέας και πρόεδρος του Προεδρείου της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης της ΛΔΚ, έστειλε την Τετάρτη χαιρετιστήριο μήνυμα στον Μαχμούτ Αμπάς, πρόεδρο του κράτους της Παλαιστίνης και πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Ο κ. Κιμ στο μήνυμα του τόνισε ότι είναι αμετάβλητη στάση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας να παράσχει πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη προς το λαό της Παλαιστίνης στον δίκαιό τους αγώνα για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και για την ανάκτηση των νόμιμων εθνικών τους δικαιωμάτων.

Κατήγγειλε κατηγορηματικά τους Σιωνιστές για την παράνομη επέκταση των εβραϊκών οικισμών στην Παλαιστινιακή επικράτεια και την προσφυγή σε ρατσιστικές καταστολές και δολοφονίες. Στο μήνυμα του εξέφρασε αμέριστη υποστήριξη στον πρόεδρο και το λαό της Παλαιστίνης στον αγώνα του για την ειρηνική διευθέτηση των ζητημάτων της Μέσης Ανατολής και την απόκτηση εθνικής κυριαρχίας. -0-

Σχόλια