Vigilant Ace: Κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ-Ν. Κορέας ενάντια στη ΛΔ Κορέας

Πιονγιάνγκ, 27 Νοέμβρη (KCNA) - Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι νοτιοκορεάτικες μαριονέτες τους σχεδιάζουν να οργανώσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στον αέρα και τη θάλασσα από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό Yonhap News.

Οι πολεμοκάπηλοι πρόκειται να αναπτύξουν πάνω από 230 στρατιώτες σε διάφορες αποστολές των αμερικανικών επιθετικών δυνάμεων και η νοτιοκορεατική αεροπορία θα κάνει εναέριες περιπολίες πάνω από τη Νότια Κορέα από οκτώ βάσεις στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα για να διεξάγει μια πολεμική πολέμου που θα προσομοιάζει σε πραγματικό πόλεμο.

Λέγεται ότι 6 F-22s και 3-4 F-35As θα συμμετάσχουν στην άσκηση με κωδικό όνομα Vigilant Ace. Είναι η πρώτη φορά που έξι F-22 που ονομάζονται στρατηγικά όπλα από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ εισάγονται στη Νότια Κορέα.

Στις εν λόγω ασκήσεις θα συμμετάσχουν επίσης περίπου 12.000 στρατιώτες του ναυτικού.

Με την κινητοποίηση τέτοιων τεράστιων δυνάμεων, οι  πολεμοκάπηλοι περηφανεύονται ότι θα κάνουν χτυπήματα ακρίβειας σε στρατηγικούς στόχους στη ΛΔΚ. -0-

Φώτο: Flickr

Σχόλια