Νότια Κορέα: Απαίτησαν την απελευθέρωση συνδικαλιστή ηγέτη

Φώτο: Ο Χαν Σανγκ Γκιούν
Πιονγιάνγκ, 27 Νοέμβρη (KCNA) - Υποψήφιοι για την προεδρία, την αντιπροεδρία και τη γενική γραμματεία της Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας της Νότιας Κορέας (KCTU) σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου μπροστά από τη φυλακή Hwasong, απαίτησαν την απελευθέρωση του πρόεδρου της οργάνωσης Χαν Σανγκ Γκιούν και την άρση του εντάλματος σύλληψης του Γενικού Γραμματέα Ri Yong Ju, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα καταζητουμένων, γράφει το νοτιοκορεάτικο διαδικτυακό έντυπο Jaju Sibo.

Στο δελτίο Τύπου η οργάνωση καταγγέλλει την παρούσα κυβέρνηση, η οποία αναδείχθηκε στην εξουσία με τις δεσμεύσεις για την κατάργηση της κακοδιοίκησης και της μεγάλης μεταρρύθμισης της κοινωνίας, επειδή δεν απελευθέρωσε ούτε έναν από εκείνους που ρίχτηκαν στη φυλακή κάτω από το καταπιεστικό καθεστώς της Παρκ Γκέουν Χε. 

Ήταν ήρωες των διαδηλώσεων των κεριών, καθώς αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα και την ύπαρξη όλων των εργαζομένων και των πολιτών, γράφει το δελτίο τύπου.

Κάλεσαν την «κυβέρνηση» να αφήσει ελεύθερο τον Han Sang Gyun και να επιδείξει τη θέλησή της να ακούσει τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα μέχρι το τέλος του έτους, η KCTU θα αναλάβει πρωταρχικό καθήκον στον αγώνα της κατά της «κυβέρνησης» να απελευθερώσει τον Han Sang Gyun. -0-

Σχόλια