Συνομιλίες ΥΠΕΞ Κούβας-ΛΔ Κορέας

Φώτο: Υπουργείο εξωτερικών Κούβας
Πιονγιάνγκ, 24 Νοέμβρη (KCNA) - Πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της ΛΔΚ Ρι Γιονγκ Χο, ο οποίος ηγείται κυβερνητικής αντιπροσωπείας που πραγματοποίησε  επίσημη επίσκεψη στην Κούβα και του υπουργού Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ Παρρίλα στο κτίριο του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη.

Παρόντες από την  πλευρά της ΛΔΚ ήταν μέλη της αντιπροσωπείας και ο Πρεσβευτής της ΛΔΚ στην Κούβα και από την κουβανική πλευρά ήταν υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Κατά τις συνομιλίες, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν τη σταθερή βούληση να εδραιώσουν περαιτέρω τις φιλικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών που παρείχαν οι προηγούμενοι ηγέτες και να αναπτυχθούν επιτυχώς από τον σεβαστό ανώτατο ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον σύντροφο Ραούλ Κάστρο Ρουζ.

Ο Ri Yong Ho αναφέρθηκε στην οξυμένη κατάσταση που επικρατεί στην Κορεατική Χερσόνησο λόγω των στρατιωτικών κινήσεων των ιμπεριαλιστών και τόνισε ότι η ΛΔΚ θα ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα για να αντιμετωπίσει την εχθρική πολιτική και τον εκβιασμό των ΗΠΑ.

Ο Bruno Rodriguez Parrilla ανέφερε τον αγώνα του λαού για κυριαρχία, ανεξαρτησία και δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και το δικαίωμα στην καθιέρωση του πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και πολιτισμικού συστήματος του καθενός, και της μη παρέμβασης.

Και οι δύο πλευρές απέρριψαν έντονα την αυθαίρετη πρακτική των Η.Π.Α., η οποία ανακήρυξε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ως «υποστηρικτή της τρομοκρατίας» ως παράνομη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Την ίδια μέρα ο Ri Yong Ho συναντήθηκε και μίλησε με άτομα του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας και την οργάνωση αλληλεγγύης. -0-

Σχόλια