Μνημόσυνο στον ένα χρόνο από το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Πιόνγιανγκ, 25 Νοεμβρίου (KCNA) - Μνημόσυνο για τον Φιντέλ Κάστρο Ρουζ πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Κούβας στη ΛΔΚ το Σάββατο με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από το θάνατό του του.

Στη φωτογραφία διακρίνεται στεφάνι που απέστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Ανώτατος ηγέτης του Κόμματος Εργατών Κορέας του κράτους και του στρατό της ΛΔΚ.

Στην τελετή συμμετείχαν ο Kim Sung Du, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Αλληλεγγύης της ΛΔΚ, ο Ryu Myong Son, αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών Κορέας, ο στρατηγός Kim Hyong Ryong , ο υφυπουργός των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ho Yong Bok, ο υφυπουργός Εξωτερικών, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, η Επιτροπή Πολιτιστικών Σχέσεων με τις ξένες χώρες και το Γενικό Γραφείο Υποθέσεων με το Διπλωματικό Σώμα και οι υπάλληλοι από την πρεσβεία της Κούβας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Πρέσβη Jesus De Los Angeles Aise Sotolongo.

Μπροστά από τη φωτογραφία του Φιντέλ Κάστρο Ρουζ υπήρχαν στεφάνια στο όνομα του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών Κορέας, του Υπουργείου των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και της Επιτροπής Αλληλεγγύης της ΛΔΚ και της Κούβας.

Στην εκδήλωση έγιναν και ομιλίες.

Οι ομιλητές δήλωσαν ότι ο Φιντέλ Κάστρο Ρουζ ήταν εξέχον πολιτικός ακτιβιστής που καθιέρωσε το πρώτο σοσιαλιστικό σύστημα στο δυτικό ημισφαίριο και αφιέρωσε τα πάντα στην ευημερία της χώρας, στην ευτυχία του λαού και στη δίκαιη υπόθεση για ανεξαρτησία ενάντια στον ιμπεριαλισμό. 

Υπενθύμισαν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε πέρυσι επίσκεψη στην πρεσβεία της Κούβας για να εκφράσει τα βαθιά του συλλυπητήρια για το θάνατο Φιντέλ Κάστρο Ρουζ και απέστειλε αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου σε συμπαράσταση στην Κούβα.

Επιβεβαίωσαν ότι τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και της Κούβας και η την παράδοση της διμερούς φιλίας που παρέχεται από τους ηγέτες των προηγούμενων γενεών των δύο χωρών, θα παραμείνουν αμετάβλητες στο πέρασμα του χρόνου και την αντικατάσταση των γενεών.

Οι επισκέπτες ξαναθυμήθηκαν με βαθιά συγκίνηση τη ζωή του Φιντέλ αφιερωμένη στην νικηφόρα πρόοδο της υπόθεσης του σοσιαλισμού και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων της ΛΔΚ και της Κούβας. -0-

Σχόλια