Δήλωση της Κεντρικής Εισαγγελικής Αρχής της ΛΔΚ

Πιονγιάνγκ, 12 Μάη (KCNA) - Η Κεντρική Εισαγγελική Αρχή της ΛΔΚ εξέδωσε την Παρασκευή δήλωση σχετικά με το γεγονός ότι το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας εντόπισε τρομοκρατική ομάδα, που διηθήθηκε από τη CIA των ΗΠΑ και την Υπηρεσία Πληροφοριών Νότου Την Κορέα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας σε μια προσπάθεια να διαπραχθεί κρατική τρομοκρατία κατά της ανώτατης ηγεσίας της χώρας.

 Αυτό το έγκλημα υψηλού προφίλ, το οποίο υλοποίησε η αμερικανική κυβέρνηση και το νοτιοκορεατικό καθεστώς μαριονέτα, συνιστά την σχέδιο κρατικής ανατροπής, εσχάτη προδοσία εναντίον του έθνους και της χώρας και τρομοκρατία που καθορίζεται στον Ποινικό Κώδικα της ΛΔΚ, λέει η δήλωση και συνεχίζει:

Το Γραφείο της Κεντρικής Εισαγγελικής Αρχής δηλώνει ότι ως αποτέλεσμα θα τιμωρήσει αυστηρά τον αρχηγό της τρομοκρατίας που χρηματοδοτείται από το κράτος, τους συνεργούς και τους οπαδούς τους, η αποτρόπαια φύση των οποίων αποδείχθηκε πλήρως από τους συλληφθέντες εγκληματίες, σύμφωνα με το νόμο της ΛΔΚ:
 
1. Η δίωξη του εγκέφαλου για το φοβερό τρομοκρατικό έγκλημα που χρηματοδοτείται από το κράτος, στοχεύοντας στην ανώτατη ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, τους συνεργούς και τους οπαδούς τους, θα ξεκινήσει από τη στιγμή αυτή.
 
Το άρθρο 8 του ποινικού κώδικα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ορίζει ότι το ποινικό δίκαιο εφαρμόζεται ακόμη και σε αλλοδαπό, εάν διαπράξει εχθρική πράξη κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ή έβλαψε τον πολίτη της στο εξωτερικό.
 
Εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι για το έγκλημα και αυτοί που τους ακολούθησαν είναι όλοι οι στόχοι της ποινικής δίωξης από τον νόμο της ΛΔΚ, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Το καθεστώς παραγραφής δεν εφαρμόζεται όταν διώκονται οι εγκληματίες για ανατροπή της κυβέρνησης, εσχάτη προδοσία κατά του έθνους και της χώρας και τρομοκρατία, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Ποινικού Κώδικα της ΛΔΚ.

2. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν αμέσως και να συλλάβουν και να παραδώσουν στη ΛΔΚ τους πρωταγωνιστές του φοβερού εγκλήματος που χρηματοδοτείται από το κράτος, των συνεργατών και των οπαδών τους.

Το άρθρο 21 του Ποινικού Κώδικα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ορίζει ότι οι επικεφαλής και οι οπαδοί ενός εγκληματικού κέντρου λογοδοτούν νομικά για τα εγκλήματά τους με αναφορά στα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα και ο αρχηγός τιμωρείται βαριά.
 
Δεδομένου ότι η τρομοκρατία που τροφοδοτείται από το κράτος εναντίον της ανώτατης ηγεσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είναι οργανωμένο έγκλημα, οι ηγέτες της στην CIA των ΗΠΑ, ο πρώην επικεφαλής της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας πληροφοριών Ri Pyong Ho, ο διευθυντής ομάδας του IS με το επώνυμο Han, οι πράκτορες του IS Jo Ki Ο Chol και ο Xu Guanghai, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Qingdao NAZCA Trade Co Ltd., είναι στόχοι όλων των σωστών βαριών τιμωριών σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της ΛΔΚ.

[...] -0-

Σχόλια