Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της ΛΚΔ απορρίπτει τη Δήλωση του ΣΑ του ΟΗΕ

Πιονγιάνγκ, 16 Μάη (KCNA) - Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔΚ έδωσε την ακόλουθη απάντηση σε ερώτηση του KCNA σχετικά με την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μέσης εμβέλειας Hwasong-12:
 
Η επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του Hwasong-12 έχει μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην κορεατική χερσόνησο και την περιοχή και είναι η μεγαλύτερη νίκη του Κορεατικού λαού.
 
Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας να αυξηθεί η πυρηνική ικανότητα στο μέγιστο και έτσι να αυξηθεί η στρατιωτική ικανότητα για αυτοάμυνα, η δοκιμαστική εκτόξευση διεξήχθη υπό την υψηλότερη γωνία, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των γειτονικών χωρών. Σκοπός της ήταν να επαληθεύσει τις τακτικές και τεχνικές προδιαγραφές των νεοδημιουργηθέντων βαλλιστικών πυραύλων ικανών να μεταφέρουν μια βαρέως πυρηνική κεφαλή μεγάλου μεγέθους.
 
Ωστόσο, ορισμένες χώρες χαρακτήρισαν αυτή τη νόμιμη άσκηση του δικαιώματος αυτοάμυνας ως "παραβίαση" και "απειλή" και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε δήλωση Τύπου που προειδοποιούσε την ΛΔΚ για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων.
 
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας απορρίπτει κατηγορηματικά και απόλυτα την δήλωση Τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία έθεσε υπό αμφισβήτηση την ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής και της αυτοάμυνας, σύμφωνα με την αμερικανική πολιτική κατά της ΛΔΚ.

 Μόλις την τελευταία εβδομάδα οι ΗΠΑ διενήργησαν δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών βλημάτων, αλλά το ΣΑ του ΟΗΕ δεν τις ανέφερε ποτέ.
 
Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα είναι το πρώτο κριτήριο της κυριαρχίας. Επομένως, η κατηγορία εναντίον της είναι μια απροσδιόριστη καταπάτηση της κυριαρχίας και μια πράξη αγενούς παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις.
 
Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ τολμήσουν να κάνουν μια στρατιωτική πρόκληση εναντίον του κράτους μας, θα το αντιμετωπίσουμε εύκολα.
 
Τα πιο τέλεια συστήματα όπλων στον κόσμο δεν θα είναι ποτέ αιώνια αποκλειστική ιδιοκτησία των Η.Π.Α. και η ημέρα κατά την οποία η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας θα χρησιμοποιεί αντίστοιχα αντίμετρα σημαίνει ότι θα έρθει.
 
Τότε, οι Η.Π.Α. θα διαπιστώσουν από μόνες τους εάν οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας αποτελούν πραγματική απειλή για αυτές ή όχι. -0-

Σχόλια