Δελτίο τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) στα Ηνωμένα Έθνη

Πιονγιάνγκ, 12 Μάη (KCNA) - Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) στα Ηνωμένα Έθνη εξέδωσε την Πέμπτη δήλωση Τύπου σχετικά με τον πρόσφατο εντοπισμό ομάδας τρομοκρατών, την οποία η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας έβαλαν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας διαπράττοντας τρομοκρατία υπό την αιγίδα κράτους ενάντια στην ανώτατη ηγεσία της χώρας.

Η δήλωση αναφέρει:

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες ασκήσεις πυρηνικού πολέμου εναντίον της ΛΔΚ τους τελευταίους 2 μήνες με μαζική ανάπτυξη όλων των ειδών πυρηνικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών αερομεταφορέων στην κορεατική χερσόνησο, μαζί με ειδικές δυνάμεις για «επιχείρηση αποκεφαλισμού της ηγεσίας» και την «εξάλειψη της ανώτατης ηγεσίας»

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έφεραν ξεδιάντροπα τη στρατηγική της τρομοκρατίας για να εξαλείψουν την ανώτατη ηγεσία μας μαζί με τις αρχές της Νότιας Κορέας, προχωρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο στις στρατιωτικές περιπέτειες, είναι οι σαφείς αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ είναι ο επικεφαλής της διεθνούς τρομοκρατίας και ο ηγέτης της σοβαρούς υπονόμευσης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δήλωσε ότι θα συντρίψει τον τελευταίο, τον διοργανωτή, τον συνωμότη και τους οπαδούς της τρομακτικής κρατικής τρομοκρατίας, παγιδεύοντας κάθε γωνιά και κάθε τμήμα της γης, αντανακλώντας τη βούληση του στρατού και του λαού της ΛΔΚ.

Το θανατηφόρο έγκλημα, το οποίο αποκαλύφθηκε και καταστράφηκε στη ΛΔΚ, είναι ένα είδος τρομοκρατίας όχι μόνο κατά της ΛΔΚ, αλλά και της δικαιοσύνης και της συνείδησης της ανθρωπότητας και μιας πράξης μαλάξεως του μέλλοντος της ανθρωπότητας και, ως εκ τούτου, όλες οι χώρες πρέπει να καταβάλουν Κοινή προσπάθεια να τερματιστεί σε όλα τα είδη των απάνθρωπων σχέδια, αυθαιρεσίας και κακομεταχείρισης που αμαρτάνουν ανελέητα την επιθυμία για ειρήνη και ασφάλεια.

Η παγκόσμια αντιτρομοκρατική στρατηγική του ΟΗΕ ορίζει στην προπαρασκευαστική παράγραφο ότι η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της, που διαπράττεται από οποιονδήποτε, οπουδήποτε και για οποιονδήποτε σκοπό, αποτελεί μία από τις σοβαρότερες απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Επιπλέον, στην αντιτρομοκρατική στρατηγική σημειώνεται ότι οι πράξεις, οι μέθοδοι και οι πρακτικές της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της είναι δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και της δημοκρατίας, απειλώντας την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια των κρατών και ότι Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της συνεργασίας για την πρόληψη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η παράγραφος 1 του άρθρου 1 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών καθιστά σαφές ότι, για να διατηρηθεί η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια, πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά συλλογικά μέτρα για την πρόληψη και την εξάλειψη των απειλών για την ειρήνη και για την καταστολή πράξεων επιθετικότητας ή άλλων παραβιάσεων Της ειρήνης.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Επιτροπή Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας του ΟΗΕ και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ θα πρέπει να ανταποκριθούν ενεργά στην υποστήριξη της αντιτρομοκρατικής επίθεσης της Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων σε εγκληματίες.

Για να βοηθήσουμε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να κατανοήσουν, επισυνάπτουμε τη δήλωση εκπροσώπου του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της ΛΔΚ στις 5 Μαΐου 2017.

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στον ΟΗΕ ζήτησε να διανεμηθεί η δήλωση Τύπου μαζί με τη δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου για την Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και το απέστειλε και στην Επιτροπή Αντιτρομοκρατίας του ΟΗΕ . -0-

Σχόλια