Rodong Sinmun: Οι προβοκάτσιες των ΗΠΑ θα απαντηθούν με μεγάλο πόλεμο για την Κορεατική επανένωση

Πιονγκγιάνγκ, 22 Απριλίου (KCNA) - Εάν οι ΗΠΑ προκάλεσαν την ΛΔΚ έστω και λίγο, ο στρατός και ο λαός της θα ξεκινήσουν έναν μεγάλο δίκαιο πόλεμο για την εθνική επανένωση χωρίς δισταγμό, λέει η Rodong Sinmun του Σαββάτου σε σχόλιο της.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι Αμερικανοί πολεμοκάπηλοι προσπαθούν απεγνωσμένα να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο μετακινώντας
στρατηγικά πυρηνικά αποθέματα χωρίς κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η πράξη.

Το άρθρο συνεχίζει:

Οι Η.Π.Α. έχουν πλέον αποτρελαθεί. Προσπαθούν να τρομάξουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και να πετύχουν κάτι με πυρηνικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη, πυρηνικά πλοία κ.λπ. Ωστόσο, ο στρατός και ο λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δεν θα τσιμπήσουν ποτέ σε τέτοια μπλόφα.

Αγνοούν παντελώς ποιος είναι ο αντίπαλός τους. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι μέρες που οι ΗΠΑ μπορούσαν να απειλήσουν τη ΛΔΚ με πυρηνικά όπλα. Δεν θεωρούμε τις ΗΠΑ ως κάτι πολύ απειλητικό και φοβισμένο.

Αυτό που είναι γελοίο είναι ότι οι Η.Π.Α. κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να  κινητοποιήσουν τις υποτελείς δυνάμεις τους σε ασκήσεις πολέμου για να καταπνίξουν τη ΛΔΚ.

Οι Η.Π.Α. επιδιώκουν να καταλάβουν τη Λ.Δ. της Κορέας σε συντονισμένες προσπάθειες με την Ιαπωνίας και την Νότια Κορέα προβοκάροντας εσκεμμένα την δεύτερη και οδηγώντας την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο στο χείλος του πολέμου.

Οι εχθροπραξίες της προς τη ΛΔΚ έχουν ξεπεράσει τη φάση της απειλής και του εκβιασμού.

Στην περίπτωση που οι ΗΠΑ πλήξουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με τη δύναμη των όπλων, δεν δεσμευόμαστε για τίποτα.

Η ΛΔΚ θα απαντήσει σε αυτές τις πολεμικές κινήσεις και προκλήσεις με προληπτική χτύπημα με τον δικό της τρόπο και έναν μεγάλο δίκαιο πόλεμο για την εθνική επανένωση. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη ΛΔΚ για το νόμιμο δικαίωμα της. -0-

Σχόλια