Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔΚ προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τις σοβαρές συνέπειες από τις αστήρικτες καταγγελίες τους

Πιονγκγιάνγκ, 3 Μαρτίου (KCNA) - Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας την Παρασκευή έδωσε την ακόλουθη απάντηση στο ερώτημα που έθεσε το KCNA, όσον αφορά τη γελοιότητα που ακούγεται στις ΗΠΑ να ξαναμπεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στη λίστα με τις χώρες «που υποθάλπουν την τρομοκρατία».

Ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων μελών του Κογκρέσου, ζήτησαν να ξαναμπεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στη λίστα με τις χώρες «που υποθάλπουν την τρομοκρατία» από την αρχή του έτους.

Η κυβέρνηση της ΛΔΚ είχε ήδη διευκρινίσει τη στάση αρχών της απέναντι σε όλες τις μορφές της τρομοκρατίας και δεν την υποστηρίζει με κανένα τρόπο απέναντι στη διεθνή κοινότητα και το έχει αποδείξει με συνέπεια στην πράξη.

Παρ 'όλα αυτά, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να χαρακτηρίζουν τη ΛΔΚ «χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατίας», αν και δεν έχει τίποτα κοινό με αυτό. Αυτό δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά παρά μια έκφραση του μανιώδους παραλογισμού και της εχθρική στάση προς την κατεύθυνση αυτή.

Δεν έχει σημασία ότι οι ΗΠΑ ζητάν και πάλι τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας να χαρακτηριστεί ως «χορηγός της τρομοκρατίας», σύμφωνα με τα πρότυπα και τα συμφέροντά της, η τελευταία δεν θα ήταν ούτε και θα γίνει «χορηγός της τρομοκρατίας».

Έχουν περάσει οι αλήστου μνήμης ημέρες, όταν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στιγματίσουν τυχαία για να καταπιέζουν τις χώρες αυτές να υποστεί τη δυσαρέσκειά της, ενώ έχει τον κόσμο υπό τον έλεγχό της.

Οι ΗΠΑ θα συνειδητοποιήσουν πόσο ακριβά θα πρέπει να πληρώσουν για τις αβάσιμες κατηγορίες τους ενάντια στην αξιοπρέπεια της ΛΔΚ. -0-

Σχόλια