Οι παράλογες σοφιστίες ΗΠΑ-Ν. Κορέας ενάντια στη ΛΔ Κορέας με αφορμή το θάνατο πολίτη της κατακεραυνώνονται

Πιονγκγιάνγκ, 1 Μαρτίου (KCNA) - Έχει περάσει μισός μήνας από τότε που ο Kim Chol, ένας πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας με διπλωματικό διαβατήριο, πέθανε στη Μαλαισία στις 13 Φλεβάρη.

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί σαφώς, αλλά οι αρχές των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αβάσιμα κατηγορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, υποστηρίζοντας ότι τον δηλητηρίασε από μια εξαιρετικά δηλητηριώδες νευροτοξική ουσία VX.

Ο παραλογισμός των ΗΠΑ και ο ισχυρισμό των αρχών της Νότιας Κορέας και της έλλειψης επιστημονικής ακρίβειας και λογικής συνοχής έχει αποδειχθεί ακόμη και από τα σχόλια που έκαναν οι εμπειρογνώμονες και τα μέσα ενημέρωσης των άλλων χωρών.

Είναι θέση χημικών πολλών χωρών που ακόμα και μια σταγόνα VX μπορεί να προκαλέσει το θάνατο δεκάδων ή εκατοντάδων ανθρώπων και έχει ισχυρή διαπερατότητα και τη σταθερότητα ως προς τις ιδιότητές της. Παρατήρησαν ότι ο ισχυρισμός ότι η γυναίκα ύποπτος ήταν ασφαλής γιατί έπλυνε τα χέρια της σε μια τουαλέτα δεν αντιστοιχεί με τη χημική ιδιότητα του VX. Πρόσθεσαν ότι, ακόμη και αν τα άτομα που είναι ύποπτα για φόνο είχαν κάνει ένεση με ατροπίνη, βασικό αντίδοτο του VX, θα μπορούσαν να έχουν πέσει σε σοκ και ότι, ακόμη και αν είχαν φθαρμένα γάντια, αυτή η θανατηφόρα ουσία θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Είναι, ως εκ τούτου, εντελώς παραλογισμός να ισχυριστεί ότι το άτομο που χρησιμοποίησε το VX, μια θανατηφόρα ουσία, ακόμη και σε περίπτωση εισπνοής ένα μικρό ποσό από αυτό ή άγγιγμα του δέρματος, έμεινε ανεπηρέαστο και το άτομο στο οποίο εφαρμόστηκε πέθανε, υποστηρίζουν.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναρωτιούνται αν το συστατικό του VX που λέγεται ότι εντοπίστηκε στα μάτια και τα χείλη Kim Chol, γιατί το ασθενοφόρο που τον μετέφερε και η αστυνομία που τον φρουρούσε δεν ήταν όλοι σε κατάσταση μέθης και, εάν ήταν, τότε το αεροδρόμιο θα έπρεπε να έχει κλείσει, ωστόσο εξακολουθεί να είναι σε κανονική λειτουργία.

Οι ειδικοί στο διεθνές δίκαιο και οι αναλυτές είπαν ότι στο πλαίσιο κανονισμού του διεθνούς οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων, ένα τελικό συμπέρασμα σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των χημικών όπλων μπορεί να γίνει μόνο με βάση τα ίδια αποτελέσματα της ανάλυσης που έγινε από δύο τουλάχιστον εξειδικευμένα εργαστήρια, τονίζοντας ότι η πρόσφατη περίπτωση θα έπρεπε να είχε αναφερθεί στην οργάνωση και το σχετικό δείγμα θα έπρεπε να αναλυθεί σε ένα εργαστήριο που ορίζεται από τον οργανισμό. Υποστήριξαν, επίσης, ότι αν η χρήση του VX ήταν αλήθεια, θα ήταν αναγκαίο να εξεταστεί από που προήλθε η ουσία, ποιος την κατασκεύασε και που την παρέδωσε. Το να καταλήγει κανείς οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με το VX, χωρίς συγκεκριμένη μελέτη θα ήταν αντιεπιστημονικό και προειδοποίησαν ότι αν κάποιες χώρες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τέτοια συμπεράσματα για άλλους πολιτικούς λόγους, οι συνέπειες θα είναι πέρα ​​από κάθε φαντασία.

Ορισμένα μέσα υποψιάζονται ότι ενόψει του γεγονότος ότι οι γυναίκες που συνελήφθησαν ως ύποπτοι δολοφόνοι είχαν επισκεφτεί τη Νότια Κορέα αρκετές φορές στο παρελθόν, είναι πολύ πιθανό ότι οι αρχές της Νότιας Κορέας να τις άφησαν να μεταφέρουν την εν λόγω ουσία. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Σχεδόν όλες οι χώρες έχουν καταστρέψει τα χημικά όπλα στο πλαίσιο της σύμβασης για την απαγόρευση των χημικών όπλων, αλλά μόνο η ΗΠΑ και ορισμένες άλλες χώρες εξακολουθούν να έχουν την εν λόγω ουσία. Αυτό που είναι πιο προβληματικό είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εισάγουν  όλα τα είδη των χημικών όπλων στη Νότια Κορέα.

Αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα, οι αρχές των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν μέχρι μια εκστρατεία λασπολογίας κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, κλιμακώνοντας αβάσιμα.

Από την αρχή οι αρχές της Νότιας Κορέας διέδιδαν φήμες ότι ο «θάνατος του Κιμ Chol ήταν δηλητηρίαση από δύο γυναίκες μυστικούς πράκτορες που αποστέλλονται από το Reconnaissance General Bureau της Βόρειας Κορέας» και ότι «θα εμφανιστούν τα πτώματά τους», προκαλώντας σύγχυση και οδηγώντας σε κρίση τις σχέσεις μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και της Μαλαισίας.

Τον τελευταίο καιρό προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το θάνατο του Kim Chol για να εντείνουν την προπαγάνδα τους για «ανθρώπινα δικαιώματα» κατά της ΛΔΚ και επινόησαν την ιστορία για «χρήση χημικών όπλων» ή «χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής» από κάποιον σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα «διεθνούς κριτικής» κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Οι αλόγιστες κινήσεις των αρχών των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας έχουν στόχο να καλύψουν την επικίνδυνη πολιτική με σκοπό να αμαυρώσουν την αξιοπρεπή εικόνα της ΛΔΚ και να χτυπήσουν το κοινωνικό σύστημα σε αυτή. Αυτό είναι σαφές σε όλους.

Ο κίνδυνος και η σοβαρότητα του προβλήματος έγκειται στο ότι η ιστορία για «χρήση χημικών όπλων» από τις αρχές των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας έχει κάτι κοινό με την ιστορία της «κατοχής όπλων μαζικής καταστροφής από ο Ιράκ» που είχε διαδοθεί από τις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990.

Είναι ο τελικός στόχος των ΗΠΑ να ξεσηκώσουνν τη διεθνή αντίδραση εναντίον της ΛΔ Κορέας, να προκαλέσουν μια διεθνή πολιορκία για να της ασκήσουν πίεση και να προκαλέσει ένα πυρηνικό πόλεμο κατά της ΛΔΚ με οποιοδήποτε κόστος.

Οι Η.Π.Α., όμως, λαθεύουν.

Σε περίπτωση που οι αρχές των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συνεχίζουν να προσφεύγουν σε πολιτική στρεψοδικία για να χτυπήσουν το κοινωνικό σύστημα της ΛΔΚ, θα χάσουν, η ΛΔΚ θα αναγκαστεί να λάβει αυστηρότερα μέτρα για την αυτοάμυνα της, προκειμένου να προστατεύσει την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της ως χώρα.

Οι ΗΠΑ και οι υποτελείς σε αυτές δυνάμεις του δεν θα πρέπει να λειτουργούν ασυλλόγιστα, κατανοώντας σαφώς τη στρατηγική θέση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ως πυρηνική δύναμη. -0-

Σχόλια