Η εκδοχή του διευθυντή Ινστιτούτου των Διεθνών Σπουδών στην Καλιφόρνια για το θάνατο στην Μαλαισία

Σύμφωνα με την Guardian:
Ο Raymond Zilinskas από το Ινστιτούτο Middlebury των Διεθνών Σπουδών στην Καλιφόρνια αναφέρει ότι είναι πολύ απίθανο να έριξαν VX απευθείας στον Κιμ.
«Ακόμα και αν [οι ύποπτοι] φορούσαν γάντια, οι αναθυμιάσεις θα τους είχαν σκοτώσει», είπε. Πρότεινε τη θεωρία ότι οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν δυο διαφορετικά μη-θανάσιμα στοιχεία του VX τα οποία αναμείχθηκαν στο πρόσωπο του θύματος.
Πηγή: Guardian.
Raymond Zilinskas, who directs the chemical and biological nonproliferation programme at the Middlebury Institute of International Studies in California, said it seemed unlikely that VX was applied directly to Kim.
“Even if they [the suspected attackers] were wearing gloves, the fumes would have killed them,” he said. He suggested the suspects might have used a “binary concoction”, smearing two non-fatal elements of VX that mixed on the victim’s face.
Σχόλιο της σύνταξης του ιστολογίου: Το σενάριο της ανάμειξης και πάλι δεν είναι συνεκτικό. Τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξαναναφερθεί και επιπλέον από τις αναθυμιάσεις θα πέθαιναν και οι αστυνομικοί και οι νοσοκόμοι και οι γιατροί που τον εξέτασαν. Ωστόσο, είναι σημαντική δήλωση που δείχνει πόσο ισχυρό είναι το VX και πόσο δύσκολο είναι να έγινε δολοφονία με αυτό τον τρόπο.

Σχόλια