Δράσεις για την ακύρωση της «συμφωνίας» για τη σεξουαλική σκλαβιά στη Ν. Κορέας


Πιονγκγιάνγκ, 2 Μαρτίου (KCNA) - Θύματα σεξουαλικής δουλείας από τον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό, πενθούσες οικογένειες, φοιτητές, πολίτες και νομοθέτες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της σεξουαλικής δουλείας στην Kwangju, της επαρχίας Kyonggi στις 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με  νοτιοκορεάτικα δημοσιεύματα.

Στην λειτουργία, ομιλητές είπαν ότι πολλές κορεάτισσες είχαν απαχθεί για να γίνουν σεξουαλικές σκλάβες για τον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό και οι περισσότερες από αυτές δολοφονήθηκαν ανελέητα από τους Ιάπωνες ιμπεριαλιστές.

Υπογράμμισαν την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για την ορθή διευθέτηση του θέματος των δικαιωμάτων των θυμάτων σεξουαλικής δουλείας, δήλωσαν αυτό που οι άνθρωποι απαιτούν από την ιαπωνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίσημη απολογία και νομική αποκατάσταση.

Έκριναν ότι η «συμφωνία» με την Ιαπωνία για το θέμα της σεξουαλικής δουλείας πρέπει να ακυρωθεί και να καταργηθεί χωρίς καθυστερήσεις. -0-

Σχόλια