Η Rodong Sinmun Προειδοποιεί τους Προβοκάτορες με Ανελέητη Τιμωρία

Πιονγκγιάνγκ, 27 Φεβρουαρίου (KCNA) - Πριν μέρες οι νοτιοκορεάτικες Αρχές ανέπτυξαν επειγόντως μια ταχεία θαλάσσια αποστολή της οποίας στόχος είναι να «χτυπήσει την έδρα του βορρά και να καταστρέψει βασικές εγκαταστάσεις της» στα νησιά Yonphyong και Paekryong και τρία άλλα νησιά της Δυτική Θάλασσας της Κορέας.
 
   Η Rodong Sinmun της Δευτέρας σχολιάζει σχετικά:
 
  Αξίζει μια σοβαρή προσοχή στο ότι οι νοτιοκορεάτες πολεμοκάπηλοι ανέπτυξαν την παραπάνω  εν λόγω μονάδα στο κατώφλι του Βορρά, κλιμακώνοντας την ένταση εκεί.
 
Αυτές τις μέρες οι ΗΠΑ κλιμακώνουν ραγδαία τις κυρώσεις και την πίεση στη ΛΔΚ και αυξάνουν την στρατιωτική απειλή τους, παράλογα υποστηρίζοντας ότι οι έννομες δοκιμές πυρός του νέου στρατηγικού οπλικού συστήματος που διεξάγονται στο πλαίσιο των βημάτων για την ενίσχυση της ικανότητας για αυτοάμυνα ήταν «προβοκάτσια» και «απειλή».
 
Την ίδια ώρα, ο νοτιοκορεατικός στρατός σε συμπαιγνία με τις ΗΠΑ είναι απασχολημένος με τέτοιους λεονταρισμούς όπως η δοκιμαστική άσκηση πυραύλων και οι κοινές ναυτικές ασκήσεις που στοχεύουν ενάντια στο Βορρά σχεδόν καθημερινά, σπρώχνοντας την κατάσταση στα άκρα.
 
Η προώθηση της εν λόγω μονάδας στα νερά της Δυτικής Θάλασσας, όπου οι δύο πλευρές βρίσκονται σε οξεία αντιπαράθεση, ισοδυναμεί με μια εσκεμμένη πρόκληση για να οδηγήσει σε αυξανόμενη ένταση και την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πολέμου.
 
 Κορεάτικος Λαϊκός Στρατός ποτέ δεν θα συγχωρήσει όσους έχουν συμφέρον να ξεκινήσουν έναν πόλεμο εναντίον του Βορρά ως ασπίδα προστασίας των Η.Π.Α.
 
Θα ήταν καλό να έχουν κατά νου ότι είναι βέβαιο ότι θα χάσουν, καθώς γίνονται απερίσκεπτοι βασιζόμενοι στην πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ.
 
Δεν πρέπει να ξεχνούν τα πικρά διδάγματα από την αψιμαχία στο νησί Yonphyong.
 
Αν οι νοτιοκορεάτες πολεμοκάπηλοι πυροδοτήσουν απερίσκεπτα έναν πόλεμο κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, αμφισβητώντας την πατριωτική έκκλησή της και τις ειλικρινείς προσπάθειες, ο στρατός της θα εξαλείψει ανελέητα τους προβοκάτορες και θα ανατινάξει τις βάσεις τους, προειδοποιεί το σχόλιο. -0-

Σχόλια