Rodong Sinmun: Το ζήτημα της σεξουαλικής δουλείας δε μπορεί να προσπεραστεί

Πιονγκγιάνγκ, 25 Νοεμβρίου (KCNA) - Θύματα σεξουαλικής δουλείας από τον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό σε διάφορες χώρες συγκεντρώθηκαν στο Τόκιο πρόσφατα και απέστειλαν επιστολή επικρίνοντας την ιαπωνική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άμπε.

Τα θύματα από τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, το Ανατολικό Τιμόρ και τις Φιλιππίνες θρήνησαν  από τον πόνο που υπέστησαν λόγω της σεξουαλικής δουλείας και απαίτησαν η ιαπωνική κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη και να δώσει αποζημίωση για το έγκλημα.
Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η «συμφωνία»
Ιαπωνίας-Νότια Κορέας δεν μπορεί να συμβάλει στη διευθέτηση του ζητήματος της σεξουαλικής δουλείας, προτρέποντας την ιαπωνική κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα αποδεκτή από όλα τα θύματα.
Σχολιάζοντας αυτό, η Rodong Sinmun Παρασκευή γράφει:
Το θέμα της σεξουαλικής δουλείας δεν είναι απλώς ένα ζήτημα που μπορεί να ξεπεραστεί με ένα ασήμαντο ποσό των χρημάτων, αλλά ένα ευαίσθητο πολιτικό και διεθνές ζήτημα.
Υπάρχουν θύματα σεξουαλικής δουλείας, όχι μόνο στη Νότια Κορέα, αλλά στο βόρειο τμήμα της κορεατικής χερσονήσου, σε άλλες χώρες στην Ασία και την Ευρώπη.
Δεν έχουν ακόμη λάβει επίσημη απολογία από την ιαπωνική κυβέρνηση, και η Ιαπωνία έχει αγνοήσει τα θύματα.

Η παγκόσμια ιστορία του πολέμου δεν έχει γνωρίζει καμία τέτοια χώρα όπως η Ιαπωνία, που χρησιμοποιούσε τις γυναίκες των άλλων χωρών ως μέσο για την αύξηση του ηθικού των επιτιθέμενων στρατευμάτων και τις μετέτρεψε σε σεξουαλικές σκλάβες.

Η Ιαπωνία θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για το έγκλημα, και να πάρει την ευθύνη.

Χωρίς ταχυδακτυλουργία μπορεί η Ιαπωνία καλύψει την τρισκατάρατη σεξουαλική δουλεία.

Η Ιαπωνία επιμένει να αψηφά την ιστορική αλήθεια, αλλά το προσωπικό και ο λαός της ΛΔΚ σίγουρα θα την αναγκάσει να πληρώσει ακριβά για όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας της πάνω στην Κορέα.

Σχόλια