Ο Κιμ και τα ερωτικά φίλτρα από αχινούς

Πριν από ένα χρόνο η είδηση ότι η ΛΔ Κορέας ισχυρίζεται ότι το Kumdang-2 γιατρεύει κάθε αρρώστια και κάθε... μαλακία έκανε το γύρο του κόσμου ως απόδειξη ότι η χώρα είναι τόσο απομονωμένη που πιστεύει σε κάθε απίθανη είδηση διαδίδει ο ημι-παράφρονας ηγέτης της.

Η εικόνα που κατασκευάζεται συστηματικά από τα αμερικάνικα ΜΜΕ έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Ξεκινάμε ένα άρθρο με "Ο Κιμ Γιογκ Ουν...", προσθέτουμε μια απίθανη είδηση και μετά χλευάζουμε τη χώρα μαζί και τον δικτάτορα/τύραννε ηγέτη της που έχει καταφέρει να την απομονώσει τόσο που έχει φτάσει το λαό σε σημείο πλήρους αποβλάκωσης.

Κατασκευάζεται συστηματικά η εικόνα ενός ανθρώπου-καρτούν κάτι σαν τον Ιζνογκούντ.

Αυτή τη φορά δεν είναι το (υπαρκτό) Kumdang-2 το οποίο κάνει το γύρο του κόσμου αλλά ένα... υπό κατασκευή(;) ματζούνι(;) που θεωρητικά διέταξε(;) ο Κιμ Γιονγκ Ουν να κατασκευαστεί από... αχινούς.

Δείτε, ότι η Sun δε συγκρατείται καν και παρουσιάζει την είδηση ακόμα και με εντελώς αστείο τρόπο γράφοντας ότι στόχος είναι "οι άνδρες να κρατάνε τους πυραύλους τους σηκωμένους". Αναφορές δηλαδή ακόμα και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της ΛΔ Κορέας.

Η Mirror αναφέρει ξεκάθαρα ότι η είδηση γράφτηκε στην σκανδαλοθηρική φυλλάδα Sun η οποία ανέλαβε να ξεκινήσει αυτή τη νέα εκστρατεία γελοιοποίησης. Αντίθετα η India Times, και όχι μόνο, δεν παρουσιάζουν την πηγή και το άρθρο υπογράφεται από συντάκτη τους.



Επί της ουσίας τώρα: Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος πως προέκυψε η είδηση αυτή. Μπορεί να είναι εντελώς κατασκευασμένη. Ωστόσο, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο πρέπει να βασίζονται σε μια διαφημιστική καταχώρηση. Τέτοια σκευάσματα που ισχυρίζονται ότι αυξάνουν τις σεξουαλική επιθυμία, βοηθάνε σε αρρώστιες όπως ο καρκίνος κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά στις ΗΠΑ προωθείται νομοθεσία ώστε Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα θα αναγράφουν ότι... δεν κάνουν τίποτα!

Μιλάμε για τις ΗΠΑ όπου σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μπρόδερτον, ακαδημαϊκό ψυχολόγο και ερευνητή, 12 εκατομμύρια Αμερικανοί πιστεύουν ότι διαγαλαξιακές σαύρες με μορφή ανθρώπου ζουν ανάμεσά μας και μας κυβερνούν. (πηγή)

Διαφημίσεις για παραφαρμακευτικά σκευάσματα λοιπόν υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Η ΛΔ Κορέας δεν αποτελεί εξαίρεση και μάλιστα όπως δείξαμε και στο άρθρο για το Kumdang-2 η διαφήμιση ήταν πολύ πιο προσεκτική από αντίστοιχες του εξωτερικού και πολύ πιο... σεμνή από τον τρόπο που παρουσιάστηκε στα ξένα ΜΜΕ.

Συμπέρασμα: Η είδηση για το νέο... ερωτικό φίλτρο ξεκίνησε από την σκανδαλοθηρική Sun και είνια κατασκευασμένη.

Όλα αυτά ενώ την Τετάρτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ετοιμάζει να πάρει νέα μέτρα ενάντια στη ΛΔ Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα...

Σχόλια