Κορέατες που σπουδάζουν στο εξωτερικό ζητάνε την παραίτηση της Παρκ Γκέουν-χε

Πιονγκγιάνγκ, 27 Νοεμβρίου (KCNA) - Περισσότεροι από 1.000 κορεάτες σπουδαστές του εξωτερικού που εργάζονται στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και σε άλλα μέρη του κόσμου, εξέδωσαν κοινή δήλωση απαιτώντας την άμεση παραίτηση της προδότισσας Παρκ Γκέουν-χε στις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την την νοτιοκορεατική ηλεκτρονική εφημερίδα Thongil News. Η Παρκ παρέδωσε την εξουσία και το καθήκον του «προέδρου» σε μια πολίτη την Choe Sun Sil, που σημαίνει παραβίαση του «συντάγματος», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι η Παρκ που συγκέντρωσε παράνομα κεφάλαια ύψους 80 δισ κέρδισε από μεγάλες επιχειρήσεις στις συνεργασίες με την Choe, ένα σοβαρό κυβερνητικό σκάνδαλο. Η δήλωση συνεχίζει: Η Παρκ φιμώνει και τα μέσα ενημέρωσης, κινητοποιώντας διάφορα όργανα εξουσίας και ελέγχονται , μια σοβαρή παράνομη πράξη παραβιάζει τη θεμελιώδη τάξη και το σύστημα της δημοκρατίας. Η αλήθεια πίσω από την καταστροφή του πλοίου Sewol δεν έχει ακόμη διερευνηθεί και το καθεστώς έχει συναφθεί ακόμη συμφωνία για την προστασία των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών με την ιαπωνική κυβέρνηση, δεν είναι ικανοποιημένοι με την ταπεινωτική συμφωνία σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής δουλείας. Επιπλέον, η εισαγωγή τον βιβλίων ιστορίας ελεγχόμενων από την κυβέρνηση και η ανάπτυξη THAAD μονομερώς προωθείται.

Αυτό οφείλεται στη συνωμοσία που αφορούν την Παρκ, το νοτιοκορεατικό καθεστώς και το κόμμα "Saenuri", μεγιστάνες και συντηρητικά μέσα.

Η δήλωση ζήτησε από την Παρκ να παραιτηθεί αμέσως και το σκάνδαλο να ερευνηθεί πλήρως και όσους εμπλέκονται σε αυτό να τιμωρείται αυστηρά.

Τόνισε ότι η υπόθεση της Παρκ Γκέουν-χε-Κόε Sun Sil θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις στην πολιτική και την κοινωνία της Νότιας Κορέας. -0-

Σχόλια