Ο νοτιοκορεάτης ακτιβιστής αγρότης Paek Nam Gi

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - Στις 28 Σεπτέμβρη πέθανε από τα τραύματά του ο 68χρονος νοτιοκορεάτης ακτιβιστής αγρότης Paek Nam Gi ο οποίος είχε χτυπηθεί με κανόνι νερού από τις αστυνομικές δυνάμεις πέρυσι το Νοέμβρη.
Ο Paek βρίσκονταν σε κώμα για μήνες και νοσηλεύονταν στο Κρατικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ.
Ο Paek συμμετείχε δυναμικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιδραστικό καθεστώς της Νοτίου Κορέας. Ήταν πάντα μπροστάρης στους αγώνες.
Σύμφωνα με τους New York Times (25/9/2016):
"Ο Paek γεννήθηκε το 1947 στην Μποσονγκ στην αγροτική νοτιοδυτική Νότια Κορέα. Απελάθηκε από το Πανεπιστήμιο Chung-Ang της Σεούλ το 1971 επειδή ηγήθηκε μιας διαδήλωσης κατά του (δικτάτορα) Park (σ.τ.μ. πατέρα της σημερινής προέδρου) και της ανάπτυξης στρατευμάτων στις πανεπιστημιουπόλεις που είχαν στόχο να εκφοβίσουν ακτιβιστές φοιτητές. Αργότερα αφέθηκε να γραφτεί ξανά στο Πανεπιστήμιο, αλλά σύντομα ξαναβρέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομία για την οργάνωση διαδηλώσεων κατά της συνταγματικής αναθεώρησης του Park που αποσκοπούσε στην επέκταση της δικτατορίας του. [...]
Απελάθηκε και πάλι από το Πανεπιστήμιο το 1975, αλλά επέστρεψε μετά τη δολοφονία του Park από των επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του το 1979.
Ο Paek στη συνέχεια οδήγησε τους φοιτητές σε μια διαδήλωση εναντίον του Chun Doo-Hwan, έναν στρατηγού που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα μετά το θάνατο του Park. Η στρατονομία του στρατιωτικού νόμου του Chun συνέλαβε τον Paek κατά τη διάρκεια επιδρομών στις Πανεπιστημιακές εστίες το 1980. Απελάθηκε από το Πανεπιστήμιο για τρίτη φορά και αργότερα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης. Απελευθερώθηκε το 1981.
Σε αντίθεση με πρώην ακτιβιστές φοιτητής, οι οποίοι μπήκαν στην πολιτική και έγινε εθνικές προσωπικότητες, ο Paek αφοσιώθηκε στον αγώνα για τα δικαιώματα των φτωχών αγροτικών αγροτών.

[...] Το κανόνι νερού συνέχισε να χτυπάει τον Paek ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο έδαφος. "