Γενική απεργία στη Νότια Κορέα

Η νοτιοκορεάτικη Συνομοσπονδία Συνδικάτων οργάνωσε ολομέτωπη δράση για γενική απεργία σε περισσότερες από δέκα περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Σεούλ στις 6 του Οκτώβρη.
Περισσότερα από 10.000 μέλη της συνομοσπονδίας συμμετείχαν στον αγώνα για την 3η ολομέτωπη δράση για γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ την ίδια ημέρα.
 
Στο συλλαλητήριο η οργάνωση έθεσε ως βασικά αιτήματα να καταργηθούν οι παράνομες κατευθυντήριες γραμμές διοίκησης, να σταματήσει η απο-εθνικοποίηση, την κατάργηση του συστήματος αξιολόγησης των δασκάλων, να υπάρξει έλεγχος στην αντιδραστική αναθεώρηση του «νόμου των δημοσίων υπαλλήλων», να επιβληθεί ειδικός έλεγχο σχετικά με τη βία εναντίον του αγρότη Paek Nam Gi και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για αυτό. Επίσης να αναθεωρηθεί ο ειδικός νόμο για την διερεύνηση της αλήθειας σχετικά με την καταστροφή του πλοίο Sewol.
 
Η Συνομοσπονδία δήλωσε ότι έχει ως
προσανατολισμό της δράσης της να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα, την καταπολέμηση της βίας και η ανάπτυξη αγώνα για τα ζωτικά δικαιώματα και ότι ΄χρειάζεται να παραιτηθεί το καθεστώτος της Παρκ Γκέουν-χε.

Rodong News Team
Αγγλική έκδοση της Rodong Sinmun
13 Οκτώβρη 2016

Σχόλια