Το χρονικό μιας προαναγγελθήσας απόπειρας δολοφονίας

Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Κιμ Γιουνγκ Ουν δολοφονήθηκε. η είδηση φυσικά διαψεύστηκε λίγες ώρες αργότερα αλλά πρόλαβε να κάνει το γύρο του κόσμου, να τυπωθεί σε εφημερίδες, να ποσταριστεί στα social media και να παιχτεί στα ψηφιακά και αναλογικά κανάλια.

Ήταν το πρώτο μεγάλο μέτρημα των αντιδράσεων της κοινής γνώμης σε μια τέτοια είδηση.

Στα μέσα Σεπτέμβρη 2016 φτάσαμε μια χώρα με κυβέρνηση-μαριονέτα να δηλώνει δημόσια δια στόματος Υπουργού "Άμυνας" ότι έχει σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της γειτονικής της χώρας!

Και όμως, αντί η είδηση να προκαλεί αποστροφή, να καταδικάζεται ανοιχτά χωρίς περιστροφές από τη... "Διεθνή κοινότητα" ζούμε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που, λίγο ή πολύ, επιδοκιμάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Φοβερός κυνισμός που θυμίζει παλιότερες αμερικάνικες δηλώσεις για τον Καντάφι, τον Αραφάτ, το Φιντέλ Κάστρο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό κατέληγε σε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση ενάντια στη χώρα της οποίας ο ηγέτης στοχοποιούνταν. Η ΛΔ Κορέας είναι προφανές στο στόχαστρο του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Δεν θα αργήσει  καιρός που θα έχουμε εξελίξεις στην κορεάτικη χερσόνησο. Αυτό θα φανερώνουν άλλωστε και οι κλιμακούμενες κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις ΗΠΑ-Ν. Κορέας.

Σχόλια