Η νοτιοκορεάτικη προπαγάνδα των γελοίων ειδήσεων

Ας δούμε πως αντιμετωπίζουν τα νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ την αδελφή του ηγέτης της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν και πως αυτή η γελοία προπαγάνδα αναπαράγεται από τα ΜΜΕ της Δύσης.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα η Kim Yo-jong δεν εμφανίζονταν στα ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων. Αυτό, φυσικά, αναδείχθηκε από τα νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ με πλήθος ανακριβών σχολίων, προπαγάνδας χειρίστου είδους, κλπ.

Δείτε στην εικόνα για παράδειγμα πως αντιμετώπισαν τα αστικά ΜΜΕ το γεγονός ότι η Yo-jong είναι ανύπαντρη. Με ειρωνικά σχόλια, σεξιστικά αστεία βγαλμένα από τα βόθρο.
Αντίστοιχης γελοιότητας ήταν ο αρχικός λόγος όπου απέδωσαν τα ΜΜΕ την απουσία της. Σε ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ γεγονός, που δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή, ότι ο Κιμ "έφαγε" στο πρόσωπο χτύπημα από... κιθάρα!!!

Η παραγωγή και αναμετάδοση γελοίων ειδήσεων είναι επίσημη κρατική πολιτική της Νότιας Κορέας, μια κυβέρνησης μαριονέτας όπου οι μυστικές της υπηρεσίες συντονίζονται και καθοδηγούνται από τις ΗΠΑ. Είναι μια κυβέρνηση-απάτη με στόχο τον έλεγχο της Κορεατικής χερσονήσου από τις ΗΠΑ στα πλαίσια του ενδοϊμπεριαστικού τους ανταγωνισμό με την Κίνα και την Ιαπωνία.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Νότια Κορέα έχει μεγάλη παράδοση στις... μπουρδολογίες.

Δείτε για παράδειγμα αυτή την κάρτα που μετέδωσε το KTVU για το δυστύχημα της Asiana πτήση 214 το 2013 βασισμένο σε... νοτιοκορεάτικες πηγές.




Το κανάλι γελοιοποιήθηκε μεταδίδοντας ψεύτικα, και γελοία ονόματα μένοντας έκθετο ανεπανόρθωτα. Αναγκάστηκε να διαψεύσει στη συνέχεια. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η ψευδής αναφορά πρέπει "να αποδοθεί στην Κορεάτικη 'παράδοση'".


Δεν δίστασαν καν να κάνουν πλάκα με νεκρούς και με την αγωνία συγγενών.

Σχόλια