Μουντιάλ 2010 - Οι ποδοσφαιριστές που (δεν) εξαφανίστηκαν

Τον Ιούνιο του 2010 κυκλοφόρησε μια ακόμα... απίθανη είδηση. Τα αστικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΛΔ Κορέας εξαφανίστηκαν.
Η αφορμή ήταν μια λίστα με 19 ποδοσφαιριστές αντί για 23 που θεωρητικά κατέθεσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας στον αγώνα ενάντια στη Βραζιλία.

Οι φήμες οργίασαν και κάποιοι εμφάνιζαν τους ποδοσφαιριστές να ζητάνε ακόμα και πολιτικό άσυλο. πχ Έγραφε η Ελευθεροτυπία (18.6.2016): "Στις πρώτες τους ανταποκρίσεις μάλιστα ξένοι δημοσιογράφοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο οι 4 ποδοσφαιριστές."

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ!

Η ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας κατέβηκε με πλήρη σύνθεση στους αγώνες και η είδηση σχεδόν εξαφανίστηκε για να αντικατασταθεί ενάμιση μήνα αργότερα με τον επόμενο μύθο... την δημόσια διαπόμπευση.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι το ψέμα δε χρειάζεται να γίνει πιστευτό. Αρκεί να γίνει η κυρίαρχη άποψη. Πχ ένα τέτοιο ψέμα όπως η εξαφάνιση θα κατέρρεε στον πρώτο αγώνα. Σημασία είχε όμως ότι έτσι στρώθηκε το έδαφος για το επόμενο ψέμα. κ.ο.κ.

 


Σχόλια