Αισχρή αντικορεατική προπαγάνδα Alpha / E

Σε ένα επίπεδα πέρασε η αντικορεάτικη προπαγάνδα. Την ίδια μέρα ταυτόχρονα η εκπομπή Live News του τηλεοπτικού σταθμού «E» με τον Νίκο Ευαγγελάτο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha παρουσίασαν μια σκηνή από χολιγουντιανή αντικορεατική ταινία The Interview ως πραγματική και ως δείγμα του «μίσους των Βορειοκορεατών για τις ΗΠΑ». Και τα δυο δελτία περιέγραψαν το βίντεο ως «ανατριχιαστικό» ενώ τα στημένα «ρεπορτάζ» διανθίστηκαν με πολλές ανακρίβειες και ψεύδη, πρωτοφανή μοντάζ και πολλά άλλα. Κι αυτά εν μέσω πραγματικής έντασης στη κορεατική χερσόνησο.


 Είναι σίγουρα αξιοσημείωτο ότι το συγκεκριμένο βίντεο παίχτηκε ταυτόχρονα σε δυο ελληνικά κανάλια και αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξει παρέμβαση του ΕΣΡ ή της Δικαιοσύνης για διασπορά ψευδών ειδήσεων ή για κάποιο άλλο αδίκημα...

Αν πάντως κάναμε διαγωνισμό «ψεύδους» νικητής αναδεικνύεται ο Alpha και ο Σρόιτερ οι οποίοι παρουσίασαν και... υποτιθεμένη απάντηση του Σον Σπάισερ στο βίντεο(!) η οποία φυσικά είναι από... άλλο θέμα. 

Η πλάκα βέβαια είναι το βίντεο βγάζει μάτι ότι είναι ψεύτικο. Στο βίντεο βλέπουμε την απογείωση πυραύλου μέσα... από πλατεία.