Βύθιση Sewol - Νοτιοκορεάτικο ΜΜΕ καταγγέλλει το νοτιοκοράτικο πολιτικό κατεστημένο

[Σημείωση: Το επιβατικό πλοίο MV Sewol βυθίστηκε στις 16 Απριλίου 2014 καθώς εκτελούσε διαδρομή από το Ίνστον στο Γιεζού της νότια Κορέας. Στο περιστατικό σκοτώθηκαν 304 άτομα, μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί μαθητές.]
 
Πιονγκγιάνγκ, 21 Αύγουστου (KCNA) - Η νοτιοκορεάτικη ηλεκτρονική εφημμερίδα Φωνή του Λαού στις 19 Αυγούστου σε κεντρικό άρθρο της κατήγγειλε το πολιτικό κατεστημένο της Νότιας Κορέας που αποφεύγει την αποκάλυψη της αλήθειας πίσω από την καταστροφή του επιβατικού πλοίου Sewol.

Αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Yu Kyong Gun, εκτελεστικού πρόεδρου του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου των οικογενειών των θυμάτων της 16ης Απριλίου από την καταστργοή του φέρρι Sewol και πενθούντων συγγενών, στην πλατεία Kwanghwamun της Σεούλ από τις 17 Αυγούστου, η σύνταξη της εφημερίδας γράφει:

Η απεργίας πείνας οργανώθηκε από τον Yu με θέληση να τη φτάσει μέχρι θανάτου. Δείχνει τη ζοφερή πολιτική και την αξιοθρήνητη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πολιτικό κατεστημένο είναι αναξιόπιστο όπως είναι ανεύθυνο για την υπόσχεση που έδωσε στο λαό.

Και η Σύνταξη έκρινε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι επίσης υπεύθυνα για τη απεργία πείνας του Yu, προσθέτοντας ότι εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κινηθούν αποφασιστικά να αποκαλύψουν την αλήθεια πίσω από την καταστροφή του πλοίου Sewol, ο λαός θα τιμωρήσει ολόκληρη το πολιτικό κατεστημένο. -0-

Σχόλια