Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και των αραβικών λαών

Πιονγιάνγκ, 25 Δεκεμβρίου -- Ο μόνιμος εκπρόσωπος της ΛΔΚ στα Ηνωμένα Έθνη στις 21 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε ομιλία σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Είπε:

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενισχύει τη συνεργασία της περισσότερο από ποτέ για να τερματίσει την αντιπαράθεση και την αντίφαση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μισό αιώνα, και να εξασφαλίσει διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη 17η Σύνοδο Κορυφής του Κινήματος των Αδέσμευτων που πραγματοποιήθηκε στη Βενεζουέλα το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, οι αρχηγοί κρατών και οι κυβερνήσεις επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αναπτυσσόμενων χωρών στα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της Παλαιστίνης, προωθώντας την πολυμέρεια, ιδίως με την ενίσχυση του βασικού ρόλου των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, τον περασμένο Δεκέμβριο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα το οποίο παρότρυνε το Ισραήλ να σταματήσει την παράνομη κατασκευή οικισμών των Εβραίων στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερσουσαλήμ.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας πιστεύει ότι η απόφαση του αμερικανικού προέδρου  Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερσουσαλήμ (σ.τ.μ. Kuds στο πρωτότυπο) ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί στην αμερικανική πρεσβεία αξίζει μια παγκόσμια καταδίκη και απόρριψη, καθώς αποτελεί ανοιχτή προσβολή της διεθνούς νομιμότητας και της ομόφωνης βούλησης της διεθνούς κοινωνίας.

Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ παραμένει τόσο ευαίσθητο που, βεβαίως, πρέπει να επιλυθεί δίκαια με την ανάκτηση των εθνικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και την επίτευξη μιας συνολικής και μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ πρέπει να φέρουν την πλήρη ευθύνη για όλες τις συνέπειες της έντασης και της αστάθειας που θα προκύψουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εξαιτίας της απερίσκεπτης και υψηλού επιπέδου δράσης τους.

Πρέπει να δώσουν τη δέουσα προσοχή στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση του ζητήματος της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της Παλαιστίνης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και άλλα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προς όφελος του παλαιστινιακού και του αραβικού λαού και παρακολούθησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή με ειλικρίνεια και επιμέλεια.

Η αντιπροσωπεία μου επωφελείται αυτής της ευκαιρίας για να επαναλάβει την υποστήριξή της και την ενθάρρυνσή της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού να ανακτήσει το νόμιμο δικαίωμά του να ιδρύσει το ανεξάρτητο κράτος με την πρωτεύουσα στην Ανατολική Ιερσουαλήμ (Ανατολικό Αλ Κούντ) και το δίκαιο αγώνα του αραβικού λαού για δικαιοσύνη.

Ομάδα ειδήσεων Rodong

Σχόλια